Det tycks vara lite av en trend i trav-Sverige just nu.
När en häst av förväntad toppkvalitet, hur ska vi uttrycka det … har stagnerat eller stannat av och resultaten inte riktigt går som ägarna önskar; då är det många som gör valet att skicka den i träning till Frankrike.
Och en viss Fabrice Souloy.

Åby banner asp_banner980x110px

Efter dennes resultat i allmänhet och diton med tidigare svenska hästar, Commander Crowe, Moving On, Your Highness för att ta några exempel, i synnerhet är det många som tror och hoppas på ”mirakel” och en nytändning hos fransmannen. På hans träningsanläggning i Normandie. Och säkert med all rätt, Souloys resultat talar ju rätt mycket för sig själva.

Häromdagen var det den vackre fuxen Nimbus C.D. som lämnade landet och Pasi Aikios träning på Ekerö för att gå till Souloy, och nu nås vi av uppgifter att fjolårets Derbyfyra From Dust To Dawn (som ägs av Dusty Stables) också kommer att få söka lyckan under dennes omsorg.

Därmed tappar Jägersros Lars I Nilsson en av stallets topptravare och starten under Sprintermästarkvällen nyligen blev alltså den sista (?) i hans regi.
Efter segern i Derbykvalet ifjol har From Above-sonen startat tio gånger utan att ha vunnit. Totalt har From Dust To Dawn tjänat 1,6 miljoner och har sju segrar på 33 starter.

Återstår alltså att se om Fabrice Souloy lyckas få till en nytändning även när det gäller From Dust To Dawn.

Henrik Ingvarsson

Avslutningsvis: I veckans podd berörs ”ämnet” Souloy och svenska topphästar. Bland mycket annat under drygt 40 minuters prat om travsport.

Kan lyssnas på här.
Acast (android):
http://aca.st/82125d

Eller här (Itunes)
ingvarssonoperssonloggan liten

 

EN KOMMENTAR

 1. Ni får gärna ta upp detta med att vissa hästar döps efter företag i Podden o diskutera.
  Totalt idiotiskt enl mig.

  Nästa fredag är en X.L.BYGG PALEMA anmäld.
  Är det verkligen vad vi vill höra i reffen att hästar heter?

  När kommer ”Ekströmsnyponssoppa Palema” till start? Eller ”Intersport Tilly” till start. Eller varför inte ”Sveainkasso Face” till start?

  Blir uppriktigt snudd på uppgiven o ännu en gång visas travets oförmåga att vara iaf lite proffsiga.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar