För en dryg vecka sedan vann Patrik Sjöberg ett lopp i bygdetravet på Dunevad mellan Götebog och Borås. På tisdag skall den förra världsstjärnan i höjdhopp göra debut i ett riktigt lopp, med totospel och allt. Då kommer Patrik att köra i det avslutande  V5-loppet i Arvika.

Åby banner asp_banner980x110px

Efter tv-programmet ”Stjärnkusken” tände Patrik Sjöberg på travet – rejält. Det ledde till att Sjöberg gick en kurs och tog amatörlicens.

Efter några plojlopp och bygdetravet på Dunevad är Patrik nu redo att ge sig in i leken på allvar. Efter segern på Dunevad twittrade hans kompis Erik Adielsson om att Patrik stod till förfogande på ett antal travbanor framöver.

En av dom var Arvika, och på tisdag blir det alltså debut för amatörkusken Patrik Sjöberg i ett riktigt travlopp.Patrik Sjöberg

Patrik Sjöberg kommer då att köra Increase Broline i det sjunde loppet som avslutar V5-omgången. Den hästen tränas av amatören Jenny Eriksson från Västra Ämtervik. Increase Broline startar från dubbla tillägg, 2.140 meter och Patrik blir ensam på den volten.

Increase Broline är utan seger i sina sex starter hittills i år. Kanske blir det Patrik Sjöberg som spräcker segernollan.

En välinformerad källa säger:

”Det blir jänkarvagn, hästen är i ordningsställd för det här loppet.”

Till sist: Robert Bi är klar för Hugo Åbergs. Bra så. Igår meddelade också Adrian Kolgjini att nästa uppgift för Mosaique Face blir i Jägersros storlopp som avgörs den 26 juli.

En väl källa säger:

”Det blir jänkarvagn, hästen är iordningsställd för det här loppet”

LP

Bilder är från Patrik Sjöbergs hemsida (Reine Johnsson).

 

2 KOMMENTARER

  1. Lp tydligen har du gått från totalt ointresserad av Patriks förehavanden till ngt mer intresserad.
    Det är bra travet behöver synas o varje ny intresserad är ett plus..

  2. Fick precis samma formulering av, med stor sannolikhet, samma källa, Men Värmlands Folkblad har pratat med Jenny Eriksson som säger: ”Increase Broline har hunnit bli elva år och är en väldigt snäll häst så det borde gå bra för Patrik i loppet även om hästens form inte känns tillräckligt bra för att runda till seger”.

    Den som lever får se…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar