Igår kom det inte helt oväntade beskedet, att Nimbus C.D. lämnar Pasi Aikios träning. Lite mer överraskande är att sexåringen flyttas till Frankrike och Fabrice Souloy. Jag var ganska säker på att Roger Walmann skulle bli hästens nya tränare.

Åby banner asp_banner980x110px

Nimbus C.D. köptes på hösten 2014 av bland andra hockeylegendaren Mats Sundin. Stefan Hulman hade sytt ihop affären och fick hästen i träning.

Det blev stor succé i Hultmans regi. Nimbus C.D. radade under sommaren och hösten ifjol upp fem raka segrar och vann bland annat Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon i förstapris.

Nimbus C.D.

I år har Nimbus C.D. varit med och krigat in täten i varje lopp han startat i, dock utan att vinna något. Men det skall sägas att Nimbus C.D. bara var någon decimeter från att kvala in till Elitloppet när han fick stryk av Volstead i Gävle.

Nu lämnar alltså Nimbus C.D. Sverige. Hans nya adress blir Frankrike och den mycket framgångsrike tränaren Fabrice Souloy. Inte så mycket att säga om. Souloy har ju gång efter annan visat att han har en enastående förmåga att få hästar från våra breddgrader att ta nya steg. Your Highness och Lionel är två talande bevis för det.Fabrice Souloy

Inget säger emot att Souloy också kommer att lyckas med den elegante Nimbus C.D. Det kanske är som min kollega Henrik Ingvarsson säger i vår kommande podd (som är under redigering):

”Här har vi favoriten till Elitloppet nästa år.”

Den som lever får se…

Sen hade det förstås varit roligare för den svenska travpubliken om Nimbus C.D. stannat kvar i Sverige. Men det är en annan sak. Samtidigt kan vi nog räkna med att Örjan Kihlström kommer att vara förstavalet som kusk även i Souloys regi.

Till sist: Med risk att uppfattas som tjatig, till och med mycket tjatig, frågar jag än en gång: Hur länge skall vi behöva vänta innan Bo William Takter blir invald i Hall of Fame?

LP

Bilder Nimbus C.D.: Kanal 75.

 

6 KOMMENTARER

  1. Pasi har fem! tränarsegrar i år, inget ont om killen men kraven är väl högre än så på menhammar?
    Hultman lär väl aldrig komma tillbaka så läge för en ny stark kraft på Ekerö, förslag?

  2. Om man ska ”dumpa” Pasi så skulle jag rösta för att ta dit, tex Ola Samulelsson eller Per Linderoth. Tror inte Magnus Jakobsson vill lämna Värmland, annars kunde även han eller Peter Cederin vara bra namn.

  3. Om den Italienska travsporten går ner sig ytterligare är Erik Bondo en given kandidat, dansken har få övermän i världen. Annars ett bra tips till svenska travbanechefer om dom vill knyta till sig en topptränare.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar