Det gnager och det sliter. Inte ens i framgångens stolta ögonblick kunde Jerry Riordan låta bli att skicka en bitterhetens giftpil mot tjänstemännen i Travförbundet. Den USA-födde tränaren, som via Italien kom till Sverige, känner sig orättvist behandlad, till och med förföljd av travsportens vaktkonstaplar.

Åby banner asp_banner980x110px

Treasure Kronos var kompromisslös när hon vann StoSprintern. Fyraåringen fick springa den tunga vägen utan att det hindrade henne från att vinna Halmstadstravets näst största lopp. För hemmatränaren Jerry Riordan var det naturligtvis en välsmakande triumf. På hemmaplan – inför mer än 14.000 åskådare.Treasure Kronos vinner StoSprintern

Ett glädjens ögonblick. Ändå kunde Riordan inte låta bli att visa sin bitterhet över hur Travförbundet har behandlat honom. Jerry anser att han misstänkliggörs, alldeles i onödan.

– Jag haft lite problem med uppfattningen av mig här i Sverige, men alla som vill är välkomna till mitt stall, sa Riordan efter segern.

En markering, en syrlig kommentar till Travförbundets ledning. Det har blivit en vana för Riordan att få ta emot representanter från ST som sniffat efter otillåtna medel.

Men inte nog med det: ST spred nyligen också rykten på sin egen hemsida när Jerry Riordans häst Tinamo Jet hade fastnat i ett dopingtest på den norska banan Klosterskogen. Ett fall där senare Jerry Riordian blev helt frikänd.

Jerry Riordan använder olika kuskar till sina hästar. Christoffer Eriksson är en av de som anlitas flitigast. ”Ove” är ordinarie kusk till Treasure Kronos. De två vann i november ifjol finalen i Breeders´ Crown för treåriga ston. Då var förstapriset 800.000 kronor.Jerry Riordan och Chrsiter Eriksson

Igår tjänade Treasure Kronos drygt 550.000 kr och hon passerade två miljoner. Därmed är Treasure Kronos Raja Mirchis i särklass bästa avkomma så här långt.

För Christoffer Eriksson var det några härliga dagar i Halmstad. I torsdags vann han ju ett försök i Sprintermästaren med Conrad Lugauers Breidablicks Nubbe som senare i finalen var mycket duktig som tvåa bakom den omutlige Uncle Lasse. Det gav drygt en halv miljon i prispengar till Lugauers häst.

Och det har ju bara gått en dryg vecka sedan Eriksson vann en av E3-finalerna med Tomas Malmqvists Uncertain Age. En seger som var värd en miljon kronor.

Christoffer Erikssom fick sitt stora lyft ifjol när han körde 13,9 miljoner. Jämför det med året innan, då blev det 3,6 miljoner. I år är Eriksson redan uppe i nästan åtta miljoner kronor.

Han har kört in mer än toppkuskar som Robert Bergh, Johan Untersteiner och kompisen Adrian Kolgjini. Kort sagt: den lite buttre skåningen har etablerat sig i kusktoppen.Harry Hayhtrow spurtade förbi Spring Erom

  • Även om helgen i Halmstad i första hand var ägnat fyraåringarna fanns det också plats för de gamla kusarna. I guldloppet spurtade tioårige Harry Haythrow förbi ett år äldre Spring Erom. Fyra i samma lopp var tioårige Bergshults Leffe.

Hela det här gänget utklassade Mellby Viking som haussades upp rejält inför gårdagens lopp.

Även om det i Nordamerika mest handlar om unghästar så finns även där plats för gamlingar. Igår vann den tolvårige Foiled Again sin 87:e seger.

Hur jag vet det? Förstås via Anders Lindqvists twitter. Han har koll på det mesta som händer i världen. Åtminstone om det handlar om hästar.twitter al

Till sist: Glädjande nog bestraffades ingen kusk för drivningsförseelse i V75-loppen igår. En enda bot delades ut för felaktig drivning under hela tävlingsdagen. En tjej i montéloppet tick böta 2.000 kronor.

LP

Bilder: Kanal 75.

2 KOMMENTARER

  1. Mycket bra att ingen bröt mot drivningsreglerna. Vi måste komma dit att det är undantag att någon får böter för drivning. Annars blir det så att ”den galne veterinären” på västkusten har rätt när han talar om drivningsböterna som någon slags katolska avlatsbrev, där man betalar en summa men fortsätter i nästa (stor-)lopp som om inget hänt. Så kan vi inte ha det på sikt.

  2. Man kanske skulle införa spöstraff som under Inkvisitionen? Neej det var rått.PS: vad säger Ludde han tycker ”den galne vet är bra” kan inte Persson fråga honom?.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar