Vad händer i Visby, när minglet tar paus, när canapéerna är slut och nytt rosévin ställs på kylning? Jag tänker då i första hand på de seminarier som Svenska Travsport och ATG arrangerar.

Åby banner asp_banner980x110px

Om det vi vet inte särskilt mycket. Frågor som spelmissbruk och nya arbeten i hästnäringen har svårt att få fäste i medierna. Trots att det är synnerligen gott om journalister i den gotländska huvudstaden.

Vad kom egentligen regeringens spelutredare Håkan Hallstedt med när han besökte ATG:s trädgård på Strandgatan 24 i Visby igår?Mingel

Jag letar, nästan desperat, på nätet efter en rapport från ATG-trädgården. Utan att finna något. I denna dags arla morgonstund kastade jag mig över Svenska Dagbladet som brukar ha en ganska bra bevakning av just spelutredningar och dess konsekvenser.

Inte en rad. Intresset är noll, det tycks vara omöjligt att bryta igenom bruset av nyheter och kommentarer kring partiledare och hur Sverige skall regeras.

Inte ens ST:s egen tidning Travronden har någon rapportering från Visby. Mer än en pliktskyldig och så gott som innehållslös notis. Samma sak med travets eget mediebolag Kanal 75 som inte har ansett det mödan värd att skicka någon medarbetare till Visby.

Det enda lilla information vi får kommer via twitter. Nationella Stiftelsens vd Stefan Johansson har tagit på sig uppdraget att sända ut små röksignaler från Visby.Veijo Heiskanen i intervju

Vi kan konstatera att det allmänna intresset för vad spelutredaren så här långt kommit fram  till är så gott som inget. Och att travets egna höjdare tycks ta Visbyresan som en liten semestertripp.

Till sist: Efter fina framgångar med SRF:s Stables (Lennart Ågren) Othello Face har Veijo Heiskanen förstärkt stallet med ytterligare två intressanta hästar från samma ägare. Det handlar om USA-importerna R.G.´s Thunderbolt och Mr Lindy.

LP

Halmstad-bild

EN KOMMENTAR

  1. Ja Veijo klarar sig ypperligt själv utan Dencos hästar. Lika många i träning som Admir men kört in 2 Miljoner mer än Denco hittils i år, 3.7 vs 1.6. Oops

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar