Att Svensk Travsport (ST) i alla lägen och inte alltid och hela tiden lyckats med att fullt få ut sin information på ett tydligt och – månne – lämpligt sätt, det är det ganska många som haft synpunkter över.
Inte minst den senaste tiden.

Ja, till och med ST själva har vid ett flertal tillfällen uttryckt att de absolut och visst ”kan bli bättre” när det gäller att uttrycka sig.

Och herre gud. Det är nästan det enklaste och billigaste man kan göra, att gnälla på ST och ”de där pajaserna i silvergrisen” och hela den jargongen, det är minst sagt inne just nu och jag kränger mig i handbromsen mest jämt och förstår deras roll och utsatthet mycket väl.
Men ibland går det heller inte att låta bli.

Häromdagen tyckte jag för övrigt att Rickard Hansson på Expressen hade ett tänkvärt inlägg i sin blogg, där han bland annat berörde Johan Lindbergs senaste veckobrev angående Åbys veterinär Anders Bergqvist och hanteringen kring ett tidigare i år positiv A-dopingprov gällande en häst hos travtränaren Jerry Riordan.

Och så, i veckans poddavsnitt av ”Ingvarsson & Persson” med mig och Lennart, tog så vi, eller mer jag kanske, upp ett par citat från en artikel som skrevs på ST:s hemsida i måndags. Rörande beslutet att inte gå vidare med Solvallas test och experiment om att köra V86 Xpress på bara en bana, och chansen att få arrangera en egen tävlingskväll nästa år.

Jag reagerar där framförallt på ett specifikt citat. Ett citat … som nu simsalabim … efter vår poddpublicering är borttaget från nämnda artikel.
Vad som stod där från början kan ni – och ni får helt enkelt lita på mig – lyssna på här:


Något som nu är ändrat till detta:

Skärmavbild 2016-07-06 kl. 14.13.59

Det finns rätt mycket att tycka om det här; från början huruvuda ST verkligen ska vara satt att agera hejaklack åt en tydlig spelstrategi från ATG:s sida, och strategi som gjort att Solvalla är på väg att dö som tävlingsarena. När deras roll väl borde vara det omvända – att stå på nationalarenans sida?
Dessutom, hur mycket är det med sanningen överensstämmande? HUR poppis är Xpress? Bland vilka? Vem har sagt och tyckt det här? Som man skriver (skrev).

Att det sedan plockas bort och ändras visar väl sedan än en gång att Svensk Travsport har en del ytterligare att jobba med när det gäller sitt sätt att kommunciera.

Ja, hela veckans matiga podcastavsnitt finns för övrigt att lyssna på här:

Acast (android):
http://aca.st/19b07c

Eller här (I-tunes)
ingvarssonoperssonloggan liten
Henrik Ingvarsson

7 KOMMENTARER

 1. Tack för mktbra travsida men ni måste fixa ljudet på podcasten som är mkt lågt,framförallt Lennart pratar för tyst,omöjligt höra något om man är på balkongen.
  Kanske ä bättre ljud på Iphone med Itunes men på datorn med Acast är ljudet uselt.
  Lyssnar på fler andra trav poddar o er är den enda med dåligt ljud.

 2. Skrämmande och väldigt tråkigt att två män, Hans Skarplöth och Johan Lindberg styr svensk travsport totalt.

 3. ¨Att Svensk Travsport (ST) i alla lägen och inte alltid och hela tiden lyckats med att fullt få ut sin information …¨

  Va?

 4. Lite offtopic kanske, men se gärna Tony Ryttars reportage om Sveriges äldsta hästskötare på atgplay. Fantastiskt fint reportage av en person som förtjänar mer cred.

  Onsdagarna är döda, nytt tänk krävs. Jag tänker Onsdag, Solvalla, sätta 4 tvillingar i rad. Svårt, snabbt och med höga odds..

 5. Grundkurs 1a är att alltid ta skärmdump av nyheter, notiser och information oavsett media , enär det censureras , förändras och helt enkelt tas bort i en allt snabbare takt när media inser att de formulerat något inte fullständigt kosher.

  Förvånar mig att inte Lennart som de facto sett lite vatten flyta mellan broarna gjorde detta, men även ni gamla ”hundar ” ( Mats Olsson favorituttryck för journalister) har måhända lärt er läxan för stunden.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar