Rolex Bigi är en häst som lovade oerhört mycket i början av karriären. Han inledde med nio segrar på de tio första starterna som tre-och fyraåring. Sen dess har det gått upp och ned, mest ned. Efter en ny miss på Axevalla i söndags återvände sexåringen till sin gamla skötare Maria Törnqvist.

Halmstad bild

Den Italienfödde hästen inledde sin karriär hos Jerry Riordan där han vann i två av de tre första starterna. Sedan såldes hästen för stora pengar till hästägare hos Åke Svanstedt. I Svanstedts regi började en lång segerrad.

Det blev tre segrar innan Svanstedt flyttade till USA.Då tog Anders Svanstedt över träningen och segerraden förlängdes. Där vann Rolex Bigi ytterligare fyra segrar innan han gjorde bort sig som en av favoriterna i Kungapokalen 2014.

Drygt tre månader senare flyttades hästen till Maria Törnqvist som tidigare hade skött om honom. Maria är ju sambo med Markus Svedberg som tog över som ansvarig tränare.Svante Båth på Solvalla

Ett drygt år senare blev det tränarbyte igen. Den här gången gick transporten till Ulf Stenströmers stall. Hos Uffe var hästen ett  halvår innan Svante Båth tog över träningen.

– Jag tyckte då att det var en av de mest spännande hästarna jag har fått i t träning. Men ägarna ville gärna ha Erik Adielsson som kusk, och eftersom han kör mycket åt Svante så flyttades hästen dit, säger Ulf Stenströmer.

I debuten för Svante Båth blev det galopp för Rolex Bigi. Då körde Erik Adielsson hästen. I söndags var det Ulf Ohlsson som att i sulkyn på Axevalla. Då blev det en ny galopp och det blev också sista starten för Svante Båth.

Svante ansåg att han inte var rätt tränare att hitta nyckeln och därför är det nu Maria Törnqvist som åter skall ta hand om hästen.

Totalt har Rolex Bigi vunnit i nästan hästen av sina 30 starter. Han har 14 segrar och drygt en miljon i prispengar.

LP

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar