På något sätt känns det som om tiden är ur led. När jag vaknar upp till en ny vecka visar det sig snart att vi har tre V75-omgångar framför oss under de närmaste sex dagarna. Och att Solvalla har lunchtävlingar idag – en måndag i juli.Göran Jerreholt tummen upp

Det där med bestämda tävlingsdagar, den tiden då man visste att Jägersro (även Axevalla för den delen) hade tävlingar på tisdagar, när Solvalla hade onsdagarna, när Åby och Bergsåker hade torsdagar är ju sen länge ett bara ett minne.

Nu tävlas det huller om buller. Och i sanningens namn måste jag nog säga att det inte alltid är lätt att hänga med i svängarna.

Lite tidigare idag ringde min gode vän Göran Jerreholt. Som den frankofil Göran är så ville han naturligtvis ha en utförlig rapport om den resa till Frankrike jag nyligen gjorde. Vi gick igenom by för by, stad för stad, krog för krog. Göran är genuint intresserad av sådant.

Så helt plötsligt kom det: ”Jag åker nog ned till Solvalla på lunchen och tittar på några lopp”.

Men va fan: Solvalla en måndagslunch i juli. Är det möjligt?

Jo, det är möjligt. Och nu vet även jag det. Tydligen blir det så hela juli och devisen är självklar:

”Solvalla – alltid på en måndag”.

Som om det inte vore nog med det blev jag senare upplyst om att vi har tre V75-omgångar framför oss på sex dagar: Halmstad, Halmstad, Jarlsberg.

Det gäller för ATG att suga ut så mycket som är möjligt av de nyss utbetalade semesterpengarna till familjeförsörjarna.Algot Scott (EW)

Samtidigt som ATG:s vd Hasse Skarplöth står i Visby och pratar om att spelmissbruket riskerar att öka med en kommande spelreglering.

Det är samma spelbolag som bjuder i till nya nätspel var tredje minut.

Till sist: Idag presenterades Algot Scott som ny i Hall of Fame. För några dagar sedan fick vi veta att mästerfotografen Einar Andersson också fått plats där. Ingen tvekan om att det är två bra val. Men när blir det Bo William Takters tur?

LP

Halmstad-bild

 

 

3 KOMMENTARER

 1. Inte bara travet som det hoppas mellan veckodagarna. Kollade Jägers och Bro Parks schema för resten av 2016. Det galopperas faktiskt på alla 7 dagarna resten av 2016. Kan också fundera med upplägg de semaste dagarna Torsdag – Övrevoll , Lördag – Klampen, Gbg i i går, Bro Park ikväll och Jägersro i morgon. (Tisdag) Räcker antalet galopphästar,i Sv.Nor.och Danm.,till för få relativt välfyllda fält? Tänk att ATG har sådan makt. Absurt

 2. Valet står antagligen mellan att öka antalet lönsamma tävlingsdagar eller minska antalet olönsamma. Vilket alternativ väljer de flesta av oss?

 3. @Sola
  Solvallas hästägarförening har beskrivit noga, vad som är olönsamma dagar. Närmare bestämt 153 tävlingsdagar!
  Tar vi bort dessa så kan vi lägga ned 18 travbanor och ta bort starttillfällena för 2000-2500 travhästar samt ta bort underlaget för 20 000- 30 000 aktiva hästintresserade.
  Undrar bara hur man då skall få spelet att öka, få fler i publiken, fler uppfödningar och fler aktiva???
  Risken är nog stor att Elitloppets publik kommer att vara ganska liten i framtiden, om man går på den linjen. Har du någon annan eminent lösning på färre olönsamma travdagar än att lägga ned dem? Annars tror jag nog ST gör rätt i att hålla fast vid Karl Gerhards kuplett om gungor och karuseller.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar