Med ett stänk av triumf i rösten meddelar Erik Adielsson att Patrik Sjöberg vann ett av loppen när det idag arrangerades bygdetrav på Dunevads träningscamp.

spintermästaren

Patrik Sjöberg vinnare Dunevad

 Jag pratade för en stund med Patrik och är imponerad över hur kul han tycker det är med trav. Han är ju ändå en av världens bästa höjdhoppare genom tiderna, som har vunnit tre olympiska medaljer, säger Erik Adielsson.

Erik har blivit något av en mentor för Patrik Sjöberg. De träffades i tv-programmet Stjärnkusken där Erik var instruktör och Patrik en av deltagarna.

– Det är ingen tvekan om att Patrik blivit rejält biten av travet, och det är fantastiskt kul, säger Erik.

Patrik Sjöberg hade idag fått låna Oldwildwest av Åbytränaren Bengt Holm till bygdetravet hos Jon Walter Pedersen på Dunevad mellan Göteborg och Borås. Den hästen vann Jörgen Wickman med i nostalgiloppet på Åby så sent som i torsdags.

Idag blev det galopp i starten men sen körde Patrik ett fint lopp och det blev en ganska lätt seger, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.Patrik Sjöerg på väg mot segern

När segern var klar bröt jublet ut på Dunevad där banan mäter knappt 1.000 meter.

 Det var många runt banan som verkligen hyllade Patrik. Publiken uppgick till mellan 600 och 700 åskådare. Många tyckte det var riktigt roligt, säger Jon Walter.

När Erik Adielsson var på väg hem från Eskilstuna fick han ett telefonsamtal från en mycket nöjd vinnarkusk. Erik passade då på att fråga Patrik som hade han gjort någon segergest. Svaret blev nej.

”Han vågade inte släppa tömmarna med ena handen.”

På sin egen blogg skriver Patrik så här om segern:

  • ”Det var en enorm känsla att känna urkraften från hästen när han drog på max in i sista kurvan och det var mäktigt att höra och känna publikens jubel som jag tror även hästen känner för vi fullkomligt flög fram på upploppet! Detta var min första seger som amatörkusk och jag kom på mig själv att jag satt och asgarvade när vi passerade mållinjen!”
  • Erik Adielsson skålar Östersund
  • ”Nu vet jag hur det känns att vinna och även att totalt misslyckas men ju fler olika hästar jag kör ju mer rutin så ska jag verkligen försöka ta mig så långt som möjligt det går inom travsporten!”

2.000 kronor var segern idag värd. Mer pengar få man inte tävla om i bygdetrav.

Eftersom jag vet att du har varit aningen kritisk till att travet använder Patrik i reklamkampanjer ville jag förgylla din kväll med det här. Nu kan du korka upp en flaska skumpa, säger Erik.

LP

Bilder är från Patrik Sjöbergs hemsida (Reine Johnsson).

Här är Patrik Sjöbergs blogg:

http://patriksjoberg.isilife.se/

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar