Lutfi Kolgjini ändrar om i sin laguppställning i Frankrike. Tidigare har Dominik Locquenuex varit förstavalet som kusk till Kolgjinis hästar. Ny byter Lutfi till Pierre Vercruysse.Pierre Vercruysse

 

 Dominik väljer alltid i första hand att köra åt Robert Bergh, och så kan jag inte ha det. Därför har jag gjort upp med Pierre Vercruysse om att han skall köra mina hästar när inte jag eller Adrian åker ned till Frankrike, säger Lutfi.

Pierre Vercruysse (bilden) har tidigare kört en del åt Lutfi Kolgjini. Bland annat i Prix d´Amerique ifjol. Då avstod Lutfi Kolgjini från att köra Mosaique Face och anlitade istället Pierre Vercruysse.

– En lugn och sansad kille som är pålitlig och dessutom väl respekterad av alla i Frankrike, säger Lutfi.

I fredags körde Pierre Vercruysse Kolgjinis Archangel AM till en andraplats, värd 110.000 kronor, på Vincennes.

För oss blir det lättare att sköta anmälningar och så när vi nu vet att vi har en bestämd förstekusk, säger Lutfi Kolgjini.

På fredag skall två hästar ur Kolgjinis stall starta på Vincennes. Pierre Vercruysse kommer då att köra Owen FaceCicero Face. El Mago Pellini är anmäld i ett montélopp och får Matthieu Abrivard i sadeln. Men redan i morgon kväll skall Pierre Levesque köra Cicero Face (bilden) i Laval.

Till sist: Italien har en tuff väg mot finalen. Idag klarades ett svårt hinder av, Spanien. Nästa gång väntar Tyskland.

LP

spintermästaren

4 KOMMENTARER

  1. Ludde är uppenbarligen sårad över Dominiks val. Förståeligt. Men att byta ut en körsven som har 15% i vinst mot Pierres 6% kan bli en dyr kostnad för att odlar spöket Bergh i tid och otid. Vad var det Björn sa när dom där stackars tröjorna var på tapeten som folk var beredda att gå till stupstocken för – väx upp!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar