Det har gått 13 månader sedan Magic Tonight vann Elitloppet. En triumf som ingen kan ta ifrån honom. Däremot har hästen inte uträttat något av värde sen dess. Ändå blev Magic Tonight nästan streckfavorit på V75 i Kalmar. Gamla meriter är, just det, bara gamla meriter. Som sur mjölk i kylskåpet.

spintermästaren

Jag måste säga att jag blev förvånad över hur många tipsexperter som rankade Magic Tonight etta i gårdagens gulddivision. Kanske hade dessa sett något som jag missat?

Knappast. Det står nog klart för alla att Magic Tonight efter segern i Eliltoppet 2015 inte uträttat något av värde. Inte i USA, inte i Kanada och inte i Sverige. Ändå var han länge streckfavorit i gårdagens omgång. Där blev han femma efter en defensiv körning av Kenneth Haugstad. Och utan att det gnistrade av form om honom.Peter Untersteiner - Fredrik Solberg

Samma sak med Edge Boko. Han imponerade stort förra våren med fem segrar på sina sex första starter som innehöll två V75-segrar. I den sjunde starten blev Edge Boko tvåa i en V75-final under Elitloppshelgen.

Efter det loppet stoppades Edge Boko av en gaffelbandsskada. Han kom tillbaka i början av maj och blev då oplacerad utan att imponera. En månad senare galopperade han bort sig som favorit i ett V75-lopp på Mantorp.

Samma sak igår. Då blev det galopp tidigt i loppet som storfavorit i den femte avdelningen. Streckad på 43 %, mer än dubbelt så mycket som någon annan. Varför? Gamla meriter.

Nu vann Peter Untersteiner en enkel seger med Gucci Degato i den här avdelningen.

Travet är en färskvara. Det fick vi även ett bevis för i förra omgången när Reijo Liljendhals topphäst Ready For More kom tillbaka efter nästa tio månaders frånvaro. Han blev klar streckfavorit, på gamla meriter. Och ni vet hur det gick.

Ready For More fick en poäng för att han deltog – det räckte till en plats i V75-finalen på lördag. Då kan vi nog räkna med att han är betydligt bättre.Nadal Broline - Reio Lijendahl

Igår kunde Reijo Liljendahl glädja sig åt Nadal Brolines seger. Den första avdelningen såg ut att vara låst när Kim Eriksson (Star Advisor Joli) och Thomas Uhrberg (Takethem) bildade tätpar. Det struntade Nadal Broline fullständigt i. På mycket lätta ben avgjorde han till en enkel, och övertygande, seger.

Nadal Broline är mogen för större uppgifter än Silverdivisionen i V75. Sexåringen kan vara den bästa Broline-uppfödningen sen det läckra stoet Evita Brolines dagar under 80-talet.

Vi är nog många som tvivlat en aning på hur det sår till med B.B.S. Sugarlight. Han har inte övertygat sedan segern i Olympiakvalet på Axevalla i början av april. Igår visade sjuåringen att han blir att räkna med i storloppen framöver. I sin eleganta stil avgjorde sjuåringen med en vass spurt. För ägaren/Tränaren Fredrik Solberg, och kusken Peter Untersteiner, var det här ett skönt besked.Tudor Kronos

Många gick i samma fälla som jag. Efter Harry Haytrowhs övertygande seger i förra starten trodde vi att han var mogen att vinna i V75 igen. Så var det inte, och vi får nog nöja oss med om Heders-Harry vinner i lite enklare sammanhang än gulddivisionen framöver.

Tudor Kronos har hittat stilen i Robert Berghs regi. Trots att han inte fick något gratis igår vann fyraåringen enkelt sin femte seger på sex försök hos Bergh.

En fin fyraåring har också Per Nordström i Sevilla som blandar och ger. Igår lyckade med Per med små marginaler lotsa fram sin häst till en överraskande seger i den tredje avdelningen.

Till sist: Erik Adielsson skulle ha kört Duke of Mearas i det andra loppet i Kalmar igår. Så blev det inte eftersom Erik fick trafikproblem på vägen till travbanan och blev någon minuter för sen. Enligt atg-live handlade det självklart om ett ”sekunddrama”.

LP

Bilder: Kanal 75.

EN KOMMENTAR

  1. Gillar bloggen skarpt👍!

    Defensiv styrning va bara förnamnet!
    Haugstad kunde ju fått P Untersteiners position i andraspår direkt efter start men valde invändigt. Körde han verkligen för bästa placering?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar