En häst som springer om ett förstapris på 560.000 kronor. Då visste inte ens ägarsonen om att hästen var med.

Halmstad-bild

Idag vann Pocahontas Face den klassiska Dianalöpningen. Lutfi Kolgjini äger treåringen som alltså sprang in drygt en halv miljon kronor. I vinnarcirkeln dök Adrian Kolgjini upp. Trots att han igår alltså inte hade en aning om att familjens häst skulle vara med i det här loppet.

När jag i höstas åkte bil med Lutfi Kolgjini från Malmö till Normandie kom vi att prata om just den här hästen. Hans Adielsson hade nyligen ringt och ville ha ett möte med Lutfi.

– Hans lät väldigt bekymrad, men jag hade inte tid med något möte. Vi skulle ju åka till Frankrike. Jag sa till honom att berätta vad det handlade om, säger Lutfi.Lutfi Kolgjini nöjd i Mons

Då berättade Hans Adielsson att stoet hade en lös benbit, en operation var nödvändig. Lutfi tog det med en axelryckning:

” Sköt ditt jobb så sköter jag mitt, om du anser att hästen behöver opereras så gör det.”

Adrian Kolgjini var alltså på plats i vinnarcirkeln på Bro Park. ”Ditlurad” av kompisen Erik Adielsson. Det var nämligen Erik som fick berätta att Pocahontas Face skulle starta idag. Därför blev det ett stopp för Adrian på hemresan från Boden till Malmö.

Att Erik visste om det var självklart. Det är ju pappa Hans Adielsson som tränar Pocahontas Face. Det här var pappa Adielssons come back på allvar i den svenska galoppsporten.

Redan för 40 år sedan vann Hans det här klassiska loppet för första gången.

– Jag är inte så intresserad av galopp men jag ville hjälpa Hans att komma igång när han kom hem från England. Därför köpte jag den här hästen, säger Lutfi.Hans Adielsson med flera Bro Park

Ett beslut som det inte finns anledning att ångra. Lutfis hjälp till Hans gav ju 560.000 kr idag.

Till sist: Förstapriset i Dainalöpning var 400.000 kronor. Eftersom Pocahontas Face är svenskfödd tillkommer 40 procent i bonus. Det innebär att stoet sprang in 560.000 kr.

LP

 

 

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar