Jodå. Det finns en hel saker som man kan vara avundsjuk, eller avundsjuk … det får man ju kanske inte säga att man egentligen är, inte på någon människa överhuvudtaget (jo, fast det får man), men åtminstone imponerad och så och på när det gäller … Björn Goop.

Jag menar, han är ju en rätt skaplig kusk får man ändå lov att säga. Topp-två i världen i mitt huvud, och om han är etta eller tvåa beror väl mest på vilken sida man har vaknat just den dagen. När man till exempel sträckte upp armarna och hasade sig upp i måndags morse och hade Oslo Grand Prix innanför hjärna och hjärta och ryggmärg så fanns det ju ingen större tvekan.

Som så många andra redan hyllat; det var en styrning för gudarna.

Och så har han träffat Ingela Agardh också. Suttit ner en lång stund med henne, ja säkert en himla massa mer tid än det som blev det vi fick se i teverutan i en intervjuserie i SVT jag inte minns vad den hette.
Ingela Agardh, så bra hon var.

Det kan jag ändå stå ut med.
Hans resor i mörka nätter genom landet dag ut och dag in kan jag också lätt smälta att inte ha behövt göra. Och arla morgonflyg till Frankrike efter att ha kommit hem sent från Helsingfors kvällen före. Den typen.

Men det finns en sak jag aldrig kommer att hämta mig från.

_____

Halmstad bild

Jag har suttit massor av söndagkvällar på Travronden genom åren, med, så att säga, ”blanka” startlistor. Med ingen annan att gå på, och på något vis varit en del av det som sätter agendan inför kommande lördags V75. Hur spelet, strecken ska sättas. Forma grunden för hela veckans snack. Jag var inte den största tipsstjärnan, inte på långa vägar, det blev många ”tråkiga Ronden-tips” och så, men jag tror i alla fall att jag ganska sällan gick bort mig alldeles.

Men jag verkar ha tappat allt. Precis allt. När jag i början av veckan i min och Lennarts podcast lanserade Whitehouse Express som småhejigt drag i V75-1 kunde jag faktiskt inte tro att han skulle bli storfavorit. Ingen skräll givetvis, men en småputtrig spik att inleda omgången med. Kanske ett vettigt spel till fem gånger.

Jojo. Bra koll!
Och kul bud…

_____

Expressens Rickard Hansson ställer på något vis frågan om det i sin blogg idag, jag tar upp det i vår podd i veckan. Rickard berör stämningen på Solvalla Elitloppshelgen, jag storloppsdagar i allmänhet.
Jag landar nånstans alltid i att det mesta sitter i att man ska låta publiken – i väsentligt högre mån än vad som är fallet numera – bestämma mer själva.

Bestämma när det ska jublas. När det ska tyckas. När det ska … kännas.

Jag lovar att de klarar det.

_____

Första xpresstestet för Solvalla, i syftet att försöka få till egna onsdagstävlingar nästa år, idag alltså. Inte så lite i skymundan av Bodenfest och EM-bollande.
Jag kommer i alla fall att följa Vallautvecklingen med stort intresse, om någon nu hade några frågetecken kring det…

Även om det nu måste bli VÄSENTLIGT bättre och det är långt kvar till att ENS FUNDERA på någon ändring till 2017.

_____

I det ämnet kan jag inte låta bli att klippa in vad signaturen ”Jack” kommenterade häromdagen. För så här har jag ofta tänkt under här åren. Apropå att faktiskt inte tolerera vissa saker. Att det finns gränser för hur långt man kan dra saker.

Skärmavbild 2016-06-17 kl. 11.32.48

_____

Jo.
Men att Björn Goop, och inte jag, i 33-gradig värme just idag för 15 år sedan befann sig på Stadio Olimpico i Rom när mitt Roma säkrade klubbens senaste – och tredje totalt – scudetto (ligatitel) .
Det faktumet kommer jag – och man skulle kunna säga att han typ mer än en gång påmint mig om det hela – aldrig att hämta mig från.

Den jäveln alltså.

Henrik Ingvarsson

4 KOMMENTARER

 1. Hur man ser hästsporten i olika länder.

  Idag landade flygplanet till Utti nära Kouvolas travbana.
  Mottagning bestog ganske av 300 personer bakom repet och blåsorkester spelande glada toner.
  Varenda deltagande häst och deras hästskötare togs hand med liten gåva+intervju och presentation.
  Spektakel tog två timmar i sommarvärme med minne till livet för dom som var med.

  https://www.youtube.com/watch

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar