Berndt Lindstedt får ett eget lopp på Solvalla. Så skall det se ut. Jag har länge hävdat att vi inte behöver vänta tills dödens har inträtt innan vi hyllar våra två- och fyrbenta hjältar.

Halmstad bild

Nu kommer en av våra största tränare och kuskar att få sin välförtjänta hyllning i samband med Jubileumspokalen på Solvalla den 17 augusti. Diamantstoets final blir då Berndt Lindstedts lopp.

Samtidigt kliver Margareta Wallenius-Kleberg och Menhammar Stueri in som sponsor den dagen. Det innebär att Wallenius-dagen flyttas från mörka december till en sensommardag. Det är också bra.Berndt Lindstedt dress modell 81

Att Berndt Lindstedt får ett eget lopp just under den här dagen ser ut som en god tanke. Det var nämligen hos familjen Wallenius, stall Segerhuva, som Lindstedt började som tjänare i travets lustgård. Det var där han tog de första stegen mot en lysande karriär som travkusk – Berndt är utan tvekan en av världens bästa genom alla tider.

Lindstedt var också med och bröt den totala Nordin-dominansen på Solvalla när han vann kuskligan där 1978. Stig H Johansson hade då tre år tidigare visat att de var han som skulle ta över.

Som kusk vann Berndt Lindstedt Prix d´Amerique, Elitloppet och Hambletonoan Oaks. I Hambletonian har Lindstedt en seger som tränare, Armbro Goal 1988. En häst som förresten delägdes av Stig H Johansson.

Till sist: I hällande regn gick jag igår kväll på strövtåg i den lilla franska staden Vence för att hitta den rätta Vencestämningen inför matchen mellan Frankrike och Albanien. Jag hittade den runt knuten på kvarterskrogen där det var full fart innan matchen. Sen blev det allt tystare ända tills Griezman (vem annars?) förlöste en hel nation med sitt mål i den allra sista ordinarie matchminuten.

LP

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar