Jodå, jag är extra känslig kring det här.
Möjligen är jag felletande i överkant i ämnet.

Men. Vem hundan kan klandra en?
Vem kan klandra oss?

Oss misshandlade travintresserade i Stockholm.
Vi, Solvalla – och saticken vad tjatig den klyschan låter – ”Sveriges flaggskepp för svensk travsport” har nämligen blivit så tillplattade under så lång tid nu att vi faktiskt misstror det mesta.

För när nu huvudstadsbanan, efter ett förslag från Solvallas tränarförening!, ska testa om det är möjligt att köra Xpress på egen hand. Ett, skulle man säga, lätt desperat sätt att försöka blidka de styrande om att Stockholmsbanan, ni vet den där rätt stora och kanske ändå lite viktiga för den svenska travsporten … också möjligen skulle kunna få arrangera en helt egen, och jag vet att det låter helt bindgalet – jag menar en h-e-l-t egen kväll för landets största travbana! – tävlingsdag (det är så man svimmar, jag vet).

Då låter det så här från ST:s sportchef Petter Johansson på travförbundets hemsida:

Skärmavbild 2016-06-14 kl. 19.04.46

Och jag förstår att det inte går att säga att ”då är det klappat och klart”. Eller att ”då har vi andra sköna lösningar på gång istället” (för det kan vi nog utgå från att man inte har). Eller ”det här är stockholmarna och Solvallas publik och hästägare verkligen värda nu, nu måste vi börja tänka på dem (eller jo, det tycker jag fasen i mig nästan att han skulle kunna säga).
Det är klart att det väl måste till någon form av svar som öppnar för olika scenarion. Kalla det diplomati.

Och än en gång. Jag övertolkar möjligen i överkant.

Men. Något lite mer uppiggande vore ändå en aning klädsamt i det här läget. När det nu kommit förslag från externt håll. När det verkligen försökts. När aktiva ansträngt sig, kompromissat. När vi travintresserade stockholmare knappt har luft kvar.

Istället för: ”då får vi utvärdera”. ”Ta reda på om Solvallas publik (vilken?, undrar man försiktigt) tycker det blev VÄSENTLIGT bättre”. ”Annars finns ingen anledning att ens FUNDERA på att ändra”.

Lite i andan … bara så ni vet så ska ni absolut inte tro någonting här nu.

Henrik Ingvarsson

5 KOMMENTARER

  1. ATG och ST fungerar numera som ett sekt, om man har en annan uppfattning om saker och ting och pratar öppet om det, eller än värre kritiserar de beslut som tagits, så är man rädd för att förlora sitt jobb/bli omplacerad
    Finns ju ingen människa som är ofelbar, alla tar genom livet mer eller mindre bra beslut och ibland riktigt dåliga beslut, men det gäller inte ledningen på ATG/ST

  2. Det var ju ett roligt uttalande från ST, fast på ett dåligt sätt. Tror tyvärr inte att han är dum utan att goddag yxskaft-uttalandet är ett symptom på att nuvarande Xpress drivs av dolda agendor (vilka tjänar på att det fortsätter i samma form) och prestige. De kommer därför inte att genomföra det, även om testet faller väl ut. Baserat på deras vanliga ”kundundersökningar”, såklart.

  3. Om detta hänt i Paris, där jag bor, hade det blivit upplopp. Att försöka marginalisera de stora banorna som Vincennes eller Solvalla är ju vansinne. Och den som hittat på detta kan inte annat än varit illasinnad eller hatat Huvudstaden(Ja, vi har en sån). När jag är hemma går jag aldrig på Valla mer en onsdag. Att se häften av loppen på en intern Tv apparat under V86 är ett hån mot publiken. Sad..

  4. Klart Solvalla ska ha en egen kväll, men varför express. Tjusningen för mig på travbanan är att i lugn och ro kolla in fina hästar, följa värmningarna och provstarter och kanske till och med hitta en vinnare ibland. Det måste få ta sin tid så express är inte lösningen för mig. Var till Paris på trav häromsistens, där var det minsann inget jäkt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar