Östersundstravet – och ATG – klarade konkurrensen från Europamästerskapet i fotboll på lovande sätt under den första V75-lördagen sedan det stora spektaklet i Frankrike brakat loss (på alla sätt dessvärre).
Drygt 2.000 mer i publik var kanske inte så konstigt då vädret ifjol påminde mer om vedervärdigt november än en ljus junikväll, och även om det inte var någon monsunvärme nu heller så blev det en betydligt festligare inramning för jämtarna den här gången. Och totalomsättningen gick i princip plus minus noll med 2015, trots ett EM i full gång.

Halmstad bild

Och när vi ändå är inne på EM; det är ju liksom i det sammanhanget som spelare som inte har största stjärnglansen – á la Ronaldo – presenterar sig för den ordentligt stora massan. När massan kommer utanför Zlatan- och PSG-sfären.
Nördarna som följer ligaspelen vecka ut och vecka övrig del av året vet vad West Ham-spelaren Dimitri Payet har för skostorlek, vad han äter till frukost och inte minst att han är född på den lilla ön Reunion i Indiska oceanen. De har sett varenda spelsekvens han varit inblandad i den senaste säsongen.

När han nu gjorde sitt avgörande drömmål för hemmanationen Frankrike i öppningsmatchen mot Rumänien var det många som istället såg och lade märke till honom för allra första gången.
Vilket mål, vilken kille, har ni sett! (samtidigt som de insatta vrider kroppen ur led)

Lite så känns det med gårdagens segerherre i Jämtlands Stora.
Daniel Redéns Call Me Keeper, som fått mycket av sina ungdomsår spolierade av olika anledningar, som utanför storscenen lekte sig till sex raka från debuten som treåring, som närmast otränad höll på att klättra sig sönder och samman av alla sparade krafter bakom Sauveur i ett Derbykval som fyraåring, och som joggat sig till segrar på Vincennes i Paris, i synnerhet den här vintern och våren.
Har vi initierade såklart haft vrålkoll på.Call Me Keeper avancerar Östersund

När han hos den breda V75-publiken kanske helt enkelt inte kom ”ut” förrän han för två veckor sedan dök upp i ett Elitloppsförsök. Och där sedan galopperade som ”uppgivet slagen” (jojo!) på sista långsidan. Det där verkar ju inte vara något att ha…

Så när segerintervjuaren Hans G Lindskog i går efter segern i Östersund använde orden ”genomgått en metamorfos” i en fråga till Erik Adielsson (som snyggt gled ifrån den) var det inte utan att det omväxlande just vreds kroppar ur led på oss fackidioter och att man ville skrika AMME rakt ut.
Har ni inte koll på honom! Det har ju alltid varit en stjärna! Payet!

Men NU har i alla fall alla travintresserade sett honom. Förstått att han med råge platsade i Elitloppet. Förstått hur pampig, mäktig – och oerhört bra denne Pine Chip-son är.
Nu kommer ingen undan längre. Nu har alla skådat Call Me Keepers Payet-skott i bortre krysset.

___

Det blev förresten i största allmänhet ett underbart lopp, Jämtlands Stora. Rivigt, fartfyllt, rafflande; från det att Erik Adielsson skålar Östersundstartflaggan sänktes till dess att mållinjen var passerad. Utöver vassa tvåan El Mago Pellini var det värmande att både se en fint, rakt springade Nimbus C.D. och Solvatos prestation.

Och idag kör vi vidare i Oslo. Säsongen är igång va?


Avslutningsvis:
Erik Adielsson kör i ett frapperande V75-flyt just nu. Är det inte en lucka invändigt så är det hålla undan med minsta möjliga marginal för en störtdykande och givetvis är det inte direkt ”bara tur”… Och att Stig H Johansson tog fjärde V75-segern på mindre än en månad visar – som det brukar heta – att ”gubben kan än”.

Henrik Ingvarsson

Bilder: Kanal 75.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar