De utländska spelbolagen har ofta betraktats som parasiter. Speciellt av ATG som alltid vill framstå som ”den gode”. Nu skall den onde och den gode samsas om fåtöljerna i hockeyarenornas vip-loger. NordicBet blir nämligen huvudsponsor i Svenska Hockeyligan, SHL. Där ATG sedan ifjol också benämns på samma sätt, huvudsponsor alltså.Hasse Skarplöth i fåtöljen

För ATG:s vid Hasse Skarplöth var beskedet om att han tvingas samsas med NordicBet som huvudsponsor i SHL säkert en liten örfil. ATG och NordicBet är ju konkurrenter på spelmarknaden och att nu NordicBet gör intrång på ATG:s domäner svider naturligtvis.

För ATG har sponsorskapet i hockeyn troligen varit ett första steg mot att arrangera sportspel. Nu har dom planerna fått en törn.

I en pressrealese säger SHL:s vd Johan Lindgren:

”SHL har letat efter en spelpartner som vill arbeta brett i sitt sponsorskap och bidra till att utveckla ligan och ishockeyn. Både vi och NordicBet är övertygade om att samarbetet kommer bidra med just detta – det vill säga mer än bara pengar.”

För ATG innebär det här en rejäl nedtur. När Svenska Spel hoppade av som sponsor till SHL klev ATG in, travets spelbolag ville profilera sig på landets hockeyarenor. För att locka nya spelare. Det gick ju till och med så långt att kuskarna tvingas köra i SHL-tröjor i ett lopp under vissa V75-omgångar.

När nu NordicBet kliver in som ”exklusiv sportspelspartner” kommer ATG att hamna i skymundan. SHL betraktar tydligen inte ATG som en sponsor ”som vill arbeta brett i sitt sponsorskap och bidra till att utveckla ligan och
ishockeyn”.

– Hockeyintresset bland våra kunder är enormt och genom SHL vill vi stärka vår hockeyprodukt och synliggöra NordicBet mot miljontals hockeyfans runtom i Sverige och Europa. Vi visar också att vi vill vara med och stötta och utveckla svensk hockey som ett av de ledande spelbolagen i Norden. Det här är en långsiktig satsning som ger såväl oss som SHL möjlighet att växa ytterligare tillsammans, säger Jesper Svensson som är kommersiell chef i spelbolaget.SHL

Kan man möjligen hoppas på att avtalet mellan SHL och NordicBet ger ATG en möjlighet att dra sig ur ett hittills fiaskobetonat sponsorskap?

Till sist: För övrigt kan nämnas att man ofta kan hitta goa odds på division lll-fotbollen hos NordicBet.

LP

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar