Några dagar innan Elitloppet gick travförbundet ut och informerade om att det skall göras en rejäl satsning på unghästarna 2018. 50 nya miljoner skall gå till treåringarna. 

Solvalla Hästägarförening välkomnar satsningen men kräver samtidigt att ST redan från nästa år (2017) skall ge sporten ett förskott på 100 miljoner. Föreningen vill att dessa pengar tas ur Hästsportens Fond.

I en pressrealese skriver Solvalla Hästägarförening:

”Vi anser att tempo behövs och att satsningar måste ske redan 2017.”

Hästägarföreningen anser också att Travsporten behöver en ny, sundare struktur på tävlandet: ”Banornas uppgift är att ordna lönsamma tävlingsdagar”.Solvalla hästägar

I pressrealesen skriver hästägarförningen att vardagstravet i första hand bör engagera hästar och aktiva i banornas närhet:

”Långa resor tar tid, belastar miljön och medför onödiga kostnader”.

Föreningen anser att ett en effektivisering av tävlingsstrukturen kan frigöra 65 miljoner kronor. Föreningen påpekar också att ST skall återinföra fasta tävlingsdagar för de ledande banorna:

”Då kan vi få hjulen att snurra åt rätt håll i snabbare tempo. Främst genom höjda prispengar och möjlighet för banorna att jobba med publikfrämjande åtgärder innan det är för sent.”

Till sist: I morgon har Solvalla Hästägarförening en helsidesannons i Travronden för att tydliggöra var föreningen står när det gäller några av de viktigaste frågorna travsporten har att hantera de närmaste åren.

LP

 

4 KOMMENTARER

  1. ”Hästägarföreningen anser också att Travsporten behöver en ny, sundare struktur på tävlandet:

    ”Banornas uppgift är att ordna lönsamma tävlingsdagar”.”

    Hur uppnås detta?
    ANDERS

  2. Hej. När Solvalla Hästägarförening drog sig ur RST så blev man av med rätten till att förhandla med Sv Travsport så liknande förslag hamnar direkt i papperskorgen! Skulle man varit kvar inom RST så skulle man i alla fall haft en chans att få igenom sina förslag eller ska man säga krav, nu finns ingen möjlighet. Man är inte ens en partner inom Svensk Travsport. Snacka om att ta livet av sig själv!

  3. Varje gång jag läser sådana här önskemål/krav och läser om summorna som krävs, så kommer jag att tänka på hur pengarna för SHL sponsring, positioneringssystem, studio, skenade personalkostnader för kanal 75 hade kunnat användas istället.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar