När Dream on Honey och Jim Oscarsson hade fixat segern i Guldstoet hördes segervrålet ända från stallbacken, över publikplatserna och bort mot Axevalla Hed. Jims spralliga hustru Susanne är kompromisslös i sin segerglädje.

ATG slapp åter en gång att betala ut någon Grand Slam-premie. Då passade familjen Oscarsson på att ta storslam. Oscarssons inte bara äger vinnaren Dream on Honey, de är också uppfödare. Att Jim Oscarsson både tränar och kör är förstås givet.Dream of Honey Guldstoet 2016

Det var inte så många som hade räknat med att Dream on Honey skulle vinna igår. Hon hade ju bara en seger på tolv försök. Nu kom andra segern mycket lämpligt eftersom förstapriset var 350.000 kronor.

Jim Oscarsson körde ett perfekt lopp med sitt treåriga sto och när segern väl var i hamn hördes det där vrålet från stallbacken för att några sekunder senare övergå i tårar som rann ned för kinderna.

Dream on Honey är helt och hållet en produkt från familjen Oscarsson. De äger både pappan Andover Andover och mamman B. My Honey.

Efter en kort tävlingskarriär stoppade en skada Andover Andover redan som fyraåring. Hingsten hann bara med 16 starter. Han segrade i sju av dom och vann fyra raka imponerande segrar när han kom från USA till Sverige.

”Den här hästen är min pensionsförsäkring”.

Så sa Jim Oscarssons när Andover Andover övergick till aveln. Lite på skämt kanske, men ändå med ett stänk av allvar. Jag gissar att Jim innerst inne trodde på Andover Andover som avelshingst,

Och varför inte? I den första kullen, 2009, finns bara två avkommor: Dreams Take Time och Donttellmeanymore. Den förstnämnda har tjänat drygt 4,7 miljoner kronor och den senare nästan 1,8 miljoner kronor. Gårdagens vinnare Dream on Honey har efter segern tjänat näst mest av de treåriga svenska stona hittills i år med sina 487.000 kronor.

Mormor till Dream On Honey är Good Golly. En liten men naggande god häst som även hon tränades och ägdes av Jim Oscarsson. Good Golly vann tolv lopp och tjänade nästan en halv miljon kronor och hon har bland annat lämnat Dig For Dollars som sprang in 5,4 miljoner kronor.Vikingen och Lutfi

När Good Golly hade fått föl efter Meadow Road, Armbro Goal och Alf Palema tog familjen Oscarsson det kloka beslutet att betäcka henne med ingen mindre än Viking Kronos (bilden). Då kom B. My Honey som är mamma till Dreams Take Time, Mr Perfect och gårdagens vinnare Dream on Honey.

Ifjol fick förresten B. My Honey en dotter med Aperfectyankee som pappa. Ni vet hästen som Jim Oscarsson vann Peter Haughton memorial med.

Med tanke på att Oscarssons har hittat de rätta vägarna i aveln kan vi nog räkna med fler högljudda segervrål från frun i familjen.Torbjörn Jansson intervju Ax

Till sist: Det var inte bara Guldstoet som tilldrog sig intresse när Axevalla firade 60 år igår. Nostalgikerna fick också sin beskärda del när tio gamla Axevallaprofiler möttes i Axevalla Oldies. Där satte ”junioren” Torbjörn Jansson gamlingarna på plats när han vann med H.S. No Fooling som tränas av Bosse Falsig. Torbjörn inledde sin framgångsrika karriär som lärling i pappa Torsten Janssons stall på Axevalla en gång i tiden.

LP

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar