Nuncio är hästen på allas läppar just nu. Ändå kan ingen göra sådan PR för den svenska travsporten som Spring Erom. Inte bara för det uppfriskande namnet, utan även för att han som elvaåring fortfarande kan vinna i V75:s högsta klass.

Det är bara att lyfta på hatten för denne hjälte. Hästen som varit uträknad så många gånger, som alltid kommit tillbaka, och varje gång visat att han fortfarande tycker det är roligt att tävla.

I Copenhagen Cup var Spring Erom ytterst nära att få en välförtjänt seger. Då lyckades Björn Goop lura Spring Erom på segern med en vrålspurtande Your Highness.Dan Widegren Mantorp

Idag var motståndet lite enklare och då vann Spring Erom hur lätt som helst. Han tycks verkligen inte lida av några som helst ålderskrämpor. Varje gång som tränaren Dan Widegren startar Spring Erom är hästen i utmärkt skick.

Som sagt, jag lyfter på hatten för denne herre. Ni som inte har en hatt kan väl kosta på er en ödmjuk bugning

  • Stefan Melander har gäckat Bjerkechefen Arnljot Heltberg under hela veckan. Efter några sömnlösa nätter fick Arnljot i dag äntligen det besked som han så hett eftertraktat; Melander lämnade då klartecken, Nuncio skall vara med i Oslo Grand Prix om en dryg vecka.

För Heltberg, Bjerke och den norska travsporten var det ett välförtjänt inslag.

Jörgen Sjunnesson syns inte särskilt ofta i V75 nu för tiden. Idag fick han chansen när Veijo Heiskanen tvingades lämna återbud. Den chansen tog Sjunnesson på ett perfekt sätt. Först vann han från vinnarhålet med skrällen Ohtello Face. Sen vann Jörgen dagens huvudlopp, Ina Scots Ära, med USA-importen Southwind Mozart.

I det loppet körde Jörgen resolut när han utmanade Poet Broline om ledningen. Den taktiken gick hem eftersom Peter Untersteiner inte var det minsta intresserad av att svara. Därmed hade Sjunnesson avgjort loppet, ingen kunde rå på Southwind Mozart som mycket elegant sprang hem 300.000 kr.Jörgen Sjunnesson och Helen Ann

Southwind Mozart, en son till Muscle Hill, tjänade nästan två miljoner i Åke Svanstedts träning i USA. I början av året kom fyraåringen till Veijo Heiskanen och nu blev det tredje segern på tre försök. Här kan Veijo Heiskanen ha en blivande stjärna. En USA-född häst som är ägd i Norge och tränad av en finne på Åby.

Samtidigt kan påpekas att fjolårets Kriterievinnare Readly Express såg mycket fin ut som tvåa i det här loppet. Det var hästens första segern sen andraplatsen i Breeders´ Crown i november ifjol.

Erik Adielsson brände med favoriten Edge Boko i den första avdelningen. Inte så konstigt egentligen med tanke på hur hästen agerade senast. Mer märkligt är att Edge Boko spelades till favorit. Trots den bommen blev Erik eftermiddagens meste V75-vinnare med tre segrar.

En av vinnarna för Erik var Archangel Am som tillhörde derbyfavoriterna 2014. Då galopperade han bort sig. Sen segern i försöket till Derbyt har sonen till Going Kronos inte vunnit ett enda lopp. Nu verkar hästen vara rejält på gång igen.Erik Adielsson V75-Mantorp

Björn Goop var som vanligt också med och kivades om segrarna, två V75-triumfer blev det för hans del. Därmed delades tre kuskar på de sju loppen.

Till sist: Knappt 83 miljoner i omsättning på V85. En jackpott-omgång. Är det inte en oväntad svag siffra?

LP

Bilder: Kanal 75.

 

2 KOMMENTARER

  1. Spring Erom skulle KUNNA bli ett fantastiskt bra reklamobjekt för ATG/ST och avväpna många debattörer inom djurskyddet bland annat. Men att nå mediagenomslaget som Nuncio klarat av är inte sannolikt. Men ATG kanske kunde finna möjligheter till intressantare PR inom befintliga tävlande inom hästsporten än en häst som aldrig tävlat inom toton?

  2. Inom galoppen finns en publikhäst nu. Hurricane Red. Startade på Klampenborg idag V4/4. Direktsändning på TV12. Fick vi se den? Nej, istället sänder kanalen repriserna på avsnitt 30, 31, 32 och 33 av Promillepolisen! Reprisen! Man släckte bara ner direktsändningen strax före loppet. Att SG, ST och ATG låter sig hunsas av TV4 gruppen är inget annat än en en studie i förnedringens anatomi. Sad…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar