Elitloppet, den fantastiska festen på Solvalla, har vi lämnat bakom oss.

Eller, har vi det?

Jag tillhör nog dom som gärna dröjer mig kvar, som tittar på bilder och repriser från loppen. Så är det dock inte för alla. Travet går för dessa vidare, med Patrik Sjöberg och någon som heter Kee.

När Stefan Melander pustar ut efter en helg som han aldrig kommer att glömma (vem garvade förresten mest efter segern i söndags, ”Tarzan” eller Nuncio?) då går PR-folket loss på att Patrik Sjöberg har skaffat amatörlicens och att han på lördag skall köra ett lopp i bygdetravet på Åby.Nuncio och Tarzan garvar ikapp - tz

Om den där Kee också skall vara med och köra vet jag dock inte.

Däremot vet jag en sak, att jag är fullständigt ointresserad om Patrik Sjöberg skall köra travlopp eller inte. Han är i detta sammanhang som vilken amatörkusk som helst – även om han råkar vara en världskändis – och en uppblåst stjärna med tvivelaktig vandel.

Att lyckas bli amatörkusk är ingen större bedrift. Jag vet eftersom jag en gång i tiden lyckades med bedriften att få köra just amatörlopp. Dessutom hade jag turen att få köra så bra hästar att jag vann SM för amatörer. Fakir hette vinnarhästen, förresten.

Jo, jag vet att Patrik Sjöberg är dubbel världsmästare, samt silver- och bronsmedaljör i OS. Han är en av värdens bästa höjdhoppare genom alla tider. Men jag är också övertygad om att han aldrig kommer att blir svensk amatörmästare i trav.

Som hovnarr i travsportens rike duger han dock.

Till sist: Det skulle vara intressant att få veta vad Patrik Sjöberg och hans kumpan har fakturerat ATG – så här långt.

LP

21 KOMMENTARER

 1. Jag tycker annars att det är bra att travet har fått ”ärva dessa profiler. Vi har dåligt med profiler överlag inom travsporten, och då menar jag profiler sett utifrån. Vem som inte redan håller på med trav bryr sig om Tarzan? Eller Nuncio för den delen?
  Både Patrik och Kee är redan stora profiler inom Sverige, och det är klart att det ska användas för att locka mer publik.

 2. Pengarna som lagts på Patrik och Kee, dom är inte gratis om nu någon trodde det kunde istället användas till att sänka kursavgifterna för vanliga licenstagare. Att ta licens och skaffa utrustning för någon som verkligen är intresserad av sporten är inte billigt. Är man även intresserad av att ha egen häst för att träna och köra räcker inte 100.000:- långt.

 3. Är väl inget o hetsa sig upp sig för o vad gäller hans vandel må jag säga till hans försvar att han har inte hycklat om sitt leverne i motsats till den ”genomgode” Sven Nylander som inte stod upp. För att inte bry dig om Ps må jag säga Lp att du lyckas dåligt med o visa det😊

 4. Nu får jag ju nästan lov att ringa Falsig och säga åt honom att matcha en häst till Patrik till nästa års amatörSM.

 5. Fan vad bitter du börjar bli, är väl bra PR för sporten att visa att alla kan bli bitna av trav och aktivt ta del av denna härliga sport. Försår inte hur detta kan vara negativt.

 6. Ja det är väl rätt bra för en som ingen bryr sig om att bli huvudpersonen i bloggen?

  Det är verkligen kolossalt tröttsamt att läsa om alla försök att marknadsföra sporten att ¨de pengarna kunde använts till att sänka avgifterna för vanliga licenstagare…¨ o liknande. Det är i alla fall ingen tvekan om att Jante styr i Sverige.

 7. Det här är utan tvekan bra för travsporten! Både Patrik och Kee var/är stora stjärnor inom sitt gebit och kommer definitivt att få många nya att bli intresserade av travet. På sikt tror jag detta blir kanon, travet behöver lite mer ”rockstjärnor”.

 8. Patrik och Kee är två profiler som kan få även den icketravintresserade att läsa om just travet. Jag såg Stjärnkusken och såg hur rädd Patrick var första gången han mötte en häst och då ska tilläggas att hästen var typ en halv meter hög. Det är hur kul som helst att se utvecklingen och hur kärleken till både häst och trav har vuxit. Hellre reklam med Patrik och Kee än fånige Vinnie!

 9. Är helt övertygad om att det är bra för sporten med kändisar som förälskar sig i trav.
  Sen undrar jag Persson hur det är med logiken, ena vecka ondgör du dig över att folk raljerar över Jos Verbecks tidigare leverne och nu går du själv in på Patriks vandel?!

 10. På 60-talet kördes kändis-lopp med Tore Skogman-Alice Timander-INGO
  Advokat Sjöström en del blev t.o.m hästägare. Va inte det bra?

 11. Håller med Persson 100%, det är ett löjets skimmer över travet och travintresserade
  med Patric S och Kee, vem det nu är.

  Det hela är inte roligt, det är tragiskt för travsporten!

 12. Jag skulle också ”förälska mig” i en sport om jag erbjöds 6 siffriga belopp årligen. Det är bra att kändisar syns och hörs, men det luktar illa när åsikterna är köpta.

 13. Både Patrik och Kee är i den där åldern då ”vanligt folk” börjar få ekonomi att pyssla med hästar. Lätta att identifiera sig med.

  Att se två personer som på ett år gått från att vara hästrädda noviser till att ha amatörlicens är intressant att se. Nu har man steg för steg fått följa dem. Skulle tidningarna skrivit om det varit vem som helst?

 14. Det blev ju närmast pinsamt när studiofolket på innerplanen fick Sjöberg dithän att han på fullt allvar bara såg sina förlorade år innan travet som skillnaden mellan honom, Kihlström och Goop. För några år sedan flirtade travet med en annan ”bad boy”, Frank Andersson, och det ledde till att Frank en tid blev ”travkrönikör” på Trav365 – lätt att bli ”profil” inom travet.

 15. Håller inte alls med LP.
  Tycker ”satsningen” på Patrik och Kee varit kul att följa och hoppas absolut att den fortsätter framöver!

 16. Att Patrik och Kee kan vara bra ambasadörer för amatörsporten är väl sin sak, men att ha dem med i TV under elitloppssändningen med sitt ointressata dravel är en heeelt annan sak. Där saknade vi Stig H!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar