Midsommarhelgen skall bli världsrekordhelgen. Det hoppas i varje fall den finländske entreprenören Pekka Lillbacka som har byggt en egen bana för att kunna uppnå sina ambitioner. I Nordic King skall de allra bästa kallbloden mötas.

Månprisen A.M. är en av hästarna som Lillbacka räknar med skall komma till sin nya bana PowerPark i Härmä, fem mil norr om Seinäjoki.Pekka Lillbacka

Gunnar Melander har redan varit och tittat på Power Park, och han var mycket nöjd med vad han fick se.”

”Den nya banan med omgivningen ser verkligen fantastisk ut”.

I Nordic King skall de bästa kallbloden mötas två gånger. På midsommaraftonen blir det tre försök som körs över 2.100 meter. De två bästa i varje försök går till finalen, dessutom tar de sex snabbaste av de övriga var sin finalplats.

Finalen körs på midsommardagen över 1.600 meter. Förstapriset i Nordic King är 50.000 euro.

Den som vinner Elitkampen i morgon kommer direkt att få en inbjudan, om det blir något annan än de redan inbjudna. Även vinnaren av Alm Svartens minneslopp under Oslo GP-helgen är garanterad en plats.

Kallbloden kommer alltså att tävla två dagar i rad. Det är dom finska hästarna ganska vana vid. Däremot har Månprinsen A.M. aldrig gjort det tidigare. Jag tror faktiskt det inte ens är tillåtet att göra det i Sverige?

Förutom Månprinsen A.M. är norske Tekno Odin inbjuden, sam hemmahästarna Vitter och Jokivarren Månprinsens tredje SM K75Kunkku. De tre sistnämnda möts redan i morgon, i Elitkampen. Där saknas ju Månprinsen av kända skäl.

Till sist: Arrangörerna på PowerPark räknar med många tusen åskådare när världens bästa kallblod drabbar samman. Förutom trav bjuds det också på dans  med kända dansorkestrar från både Norge och Sverige.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar