Pontus & Mattes V75-genomgång Solvalla 28 maj.

Spikförslaget

1 Global Republic (V75-6) Vass senast, startsnabb. Leder väldigt länge, förhoppningsvis hela vägen!

Bästa dragen

5 Frankie Brodde (V75-2) har toppform och kan plocka ner allt till slut.

10 Al’s Winnermede (V75-3) är tung i spurten och får Jorma upp!

5 Cigor Coyote (V75-4) Barfota runt om, helstängt och full laddning!

2 Magnesia (V75-5) Fin i comebacken och borde få ett fint lopp här.

5 Usain Henna (V75-7) Härlig krigare, körs till spets och blir svårslagen?

 

V75-1 Stoeliten

Ranking: A: – B: 3-9-2. B/C: – C: 10-6-4-7.

Vem tar spets? Roses Glory och Moving On ska laddas men frågan är om inte någon utvändig är snabbare. Scenario 1 är att Veijo håller ut samtliga och sedan körs i tät men scenario två (vårt favoritscenario) är att någon utvändigt (troligtvis Ninepoints Lucy) blåser till tät för att sedan släppa till Moving On.Pontus och Matte nr 3

Analys: Med strykning av Donna Di Quattro känns 3 Moving On som förstahästen i loppet och hon är åter i Sverige efter att ha flyttats till Fabrice Souloy. Senast mötte hon Bird Parker (startar i Harpers) och Un Mec d’Heripre (startar i Elitloppet) så man får ändå säga att hon går ner lite i klass. Alltid svårt att sätta in hästarna när de kommer från Frankrike-starter men kapacitet för att vinna har hon.

9 Windy Ways gick ett ruskigt slutvarv bakom Donna Di Quattro för tre starter sedan men var dålig senast. Enligt stallet passade hon inte på banan men det är alltid ett frågetecken när de kommer från tveksamma prestationer. Om en bra dag ska hon räknas tidigt.

2 Roses Glory har utvecklats enormt hos Veijo men möter tuffare och mer rutinerade hästar än vanligt. Elddop för femåringen men hon ska absolut räknas.

 

V75-2 Final Klass I

Ranking: A: 9-7-2-3. B: 12-1-4. B/C: 10-6-5-8. C: 11.

 

Vem tar spets? Gucci Degato kan öppna bra men körs förmodligen inte i spets. Vi tror att Talassio gör upp med Target Kronos om taktpinnen med fördel för den förstnämnde.

Analys: 9 Frankie Brodde kommer till start med toppform och har verkligen tagit ett kliv framåt på barfotabalansen. 12,7/1800 gick han näst senast efter tappstart och spåret passar perfekt då han inte kan öppna särskilt snabbt. Kör de lite för fort i täten så har han fin chans att plocka samtliga till slut.

7 Wasa Warrior är en annan som har blivit enormt förbättrad barfota. Tre raka segrar i imponerande stil på barfotabalans och det ska bli samma nu. Läget är det stora orosmomenten men skulle Jorma lösa det går ingen säker.

Hur uttjatat det än börjar bli så har även 2 Talassio presterat extra bra på slutet utan skor. Senast såg han lite seg ut men näst senast var det jänkarvagn på, vilket det blir även denna gång, och då var han riktigt bra. Vi tror han har fin chans att ta ledningen och då ska han slås men det kan kosta att svara ut 3 Target Kronos som stallet låter mycket uppåt på. Hittar Kolgjini junior (bilden) till tät kan det hålla hela vägenAdrian Kolgjini i Mons

12 Bottnas Commandeur brottas med ett tråkigt utgångsläge men har formen på topp och får inte nonchaleras.

 

V75-3 Final Silverdivisionen

Ranking A: 10-4-6. B: 5-9-2-11. B/C: 1-12. C: 3-7.

Vem tar spets? Sir Ratzeputz försöker hålla ut favoriten och även om det inte är omöjligt så tror vi att Next To None Sib blåser förbi.

Analys: 5 Next to None Sib ser ut att bli klar favorit men vi tycker att han blir överstreckad. Visst kan han rinna undan från tät men vi tycker att det finns ett flertal ekipage som är starkare till slut och han borde få svårt att hålla hela vägen in.

10 Al´s Winnermede är en mycket rejäl häst som sprang 9,5/800 i tredjespår utan rygg senast. Nu har han några lopp i kroppen samt får Jorma upp i jollen och kanske även jänkarvagn på. Det är svårt att vinna finaler från bakspår men vi tror att hans spurt kommer bita ruskigt tungt och han blir svår att stå emot över upploppet.

4 Sir Ratzeputz har knallform och bara dundrade ifrån bra hästar senast. Känslan är att det har varit lite ”Goop-effekt” och att Erik upp är ett minus men gör hästen om de två senaste prestationerna kan det vara så enkelt att han vinner.

6 Takethem är en grym häst som är ganska oöm för positioner. Senast blev segern säker från tät och nu hoppas vi att han ganska smärtfritt hittar till dödens. Väl där tror vi att han slår favoriten men kanske får ge sig mot någon annan.

 

V75-4: Final Klass II

Ranking: A: 11-2. B: 4-3-5. B/C: 7. C: 10-9-12-6-8.

Vem tar spets? Well Done La Marc öppnade snabbt senast men när man sätter på ett helstängt och rycker alla skorna på Cigor Coyote tror vi att han blåser till spets.

Analys: Favorit blir 11 Le Miracle och han var läcker senast. Besvärligt läge men det ser ut att kunna bli körning och då blir han svår att stå emot över uppl.

Givet streck men vi det finns flera vinstbud och 2 Eldrick Boko har höjt sig rejält men riskerar en tung löpning.

4 Copimade har varit fin vid två imponerande segrar. Även han riskerar en tung resa men klaffar det har han chans.

3 Well Done La Marc har fyra raka segrar tillsammans med Björn. Tuffare emot nu men borde få en fin resa i vinnarhålet.

Jätteskrällen 5 Cigor Coyote känns kul när man gör flera spännande ändringar. Skoryck och helstängt huvudlag för första gången och dessutom Yannick Gingras upp i biken!

7 Trecciadoro Rex gjorde det bra senast på Lunden.

 

V75-5 Final Diamantstoet

Ranking: A: 2-6-1-7-13. B: 15-3. B/C: 14-9-4-5. C: 11-10-8-12.

Vem tar spets? Takeaway borde ha bra chans att hålla upp sitt innerspår. Springspåren utmanar men de hästarna är inte jätteexplosiva.

Analys: Fint stolopp där hästarna på start har klar fördel. Tipset till bortglömda 2 Magnesia som var fin i årsdebuten senast och borde få ett bra lopp. Kan bli svår att stå emot med lucka till slut.

6 Basic har imponerat i två raka för Goop (bilden). Det låter som att det kan bli barfota runt om den här gången men hon riskerar en tung resa på nytt.Björn Goop ler

1 Takeaway var den som fick ge sig mot Basic senast men hon låg på lite under loppet och var trots nederlaget rätt bra. Håller Örjan upp ledningen är det ekipaget att slå.

7 Angel Rain var hårt spelad i Drottning Silvias Pokal senast men var inte helt fräsch och galopperade in på upploppet. Vi räknar med att hon är bättre nu och då kan hon krossa samtliga.

Är det någon som ska kunna vinna från tillägg är det nog 13 Alvena Take It som har visat ruskig form på slutet. Prickar Johan från springspåret (med springband) behöver det inte bli så långt fram till täten och då blir hästen farlig att räkna bort.

 

V75-6 Final Bronsdivision

Ranking: A: 1. B: 6-3-5-9-7. B/C: 2-4. C: 10-8-12.                           

Vem tar spets? Vi har mycket svårt att se någon lura Global Republic på ledningen.

Analys: Här tror vi att lite bortglömda 1 Global Republic har en fin chans att leda hela vägen. Han plockade ner King Sir Kir på ett fint sätt senast och man låter nöjda från stallet. Ska köras i spets den här gången och vi tror att det håller väldigt länge, förhoppningsvis hela vägen.

6 Heartbreaker V.S. gick otroligt bra näst senast på Örebro. Det blir troligtvis samma balans den här gången som då och blir han bara inte hängande från start kan han bli svår att stå emot för vår tipsetta.

Pampiga 3 Fossens Bonus och 5 King Sir Kir är också mycket bra och det är även många andra som kan vinna om Global Republic viker ner sig.

 

V75-7 Harper Hanovers

Ranking: A: 14-5-11-13. B: 12-9. B/C: 15-10-3-8. C: 2-1-4-6.            

Vem tar spets? Svårbedömt vem av de tre på startvolten som tar hand om ledningen men oavsett tror vi att Usain Henna tidigt avancerar och trycker sig till tät.

Analys: En fantastisk upplaga av Harpers avslutar och vi tror att den franske gästen 14 Bird Parker vinner om Verbeeck får till styrningen. Hästen slog enkelt Elitloppsdeltagaren Un Mec d’Heripre senast och det säger lite om femåringens kapacitet.

Det kan dock bli långt fram till 5 Usain Henna som vi hoppas och tror kommer att köras till s. Hästen har siktats mot det här och Svanbergs kämpe blir inte lätt att plocka ner för de rutinerade hästarna på tillägg.Sauveur i gröngräset

11 Sauveur (bilden) gjorde en stark insats i Olympiatravet senast och kan mycket väl krossa motståndet den här gången.

13 Mellby Viking är också en kanonhäst som självklart kan vinna men vi tycker ändå bara att han är fjärdehästen i loppet.

Klicka nedan för att köpa din andel i 99:an inne ATG.se.

Direktlänk:
https://tillsammans.atg.se/lagsida/22389?andelsspel=24101Matte

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar