Travet är deras stora intresse. Varje dag, året om, handlar om travsporten och spelet för de här två grabbarna. Entusiasmen flödar och jakten på dom stora vinsterna är drivkraften. Låt oss presentera våra egna spelexperter, Pontus & Matte.

Sundbyholm är hemmabanan. Där missas inte en tävlingsdag för Mathias Blomquist (till vänster på bilden ovan) 27 år, och Pontus Chorell, 21 år. Duon, tandemparet, som varje vecka kommer att analysera V75-omgångarna här hos oss.

Vi kommer också att göra ett system där vem som helst kan köpa in sig i, säger Matte.

Jag träffar dom på publikplatserna på Sundbyholm. Samtidigt som vi snackar lite håller Pontus och Mathias ett vakande öga på hästarna som är ute och värmer. De vill slicka i sig så mycket som möjligt för att kunna dra dom rätta slutsatserna.Pontus och Matte Sundbyholm staket

– Vi följer ju det mesta som visas i atg-live och så använder vi flitigt Travfakta som är en stor hjälp, säger Pontus.

Det var deras föräldrar Peter Blomquist och Per-Arne Corell som var med och drog igång Travfakta för 23 år sedan, tillsammans med Björn Axelsson. Efter några år blev dom uppköpta men nu är Travfakta tillbaka hos Per-Arne igen

– Vi är ju uppväxta med travet och min pappa har ägt en del hästar genom åren, säger Mathias.

När vi börjar fundera på en gemensam V64:a på Sundbyholm kastar sig både Matte och Pontus ner i Travfakta. De vill veta vad hästarna har gjort i sina senaste starter.

– Just nu har vi cirka 2,5 miljoner kommentarer till hästar i vår databas, säger Per-Arne Corell

För Pontus och Matte börjar V75-pluggandet redan på söndagskvällen när startlistorna är klara. Sen läser de allt som går att komma över innan systemen skall börja färdigställas. Dom gör också en del egna intervjuer med tränare och kuskar.

”Vi brukar ha livliga diskussioner, Matte och jag, när vi byter olika idéer med varandra. Men till slut blir vi för det mesta överens”, säger Pontus.Pontus och Matte högerkrok

Under snart tre månader har grabbarna gjort andelssystem i V75 Tillsammans. Och även om den stora vinsten ännu inte har kommit har det blivit fina pengar tillbaka för andelsköparna. Men de har varit riktigt nära miljonutdelning så sent som i lördags när dom föll på en förstareserv i ett lopp där dom hade tio hästar.

– Vi satte faktiskt nio singelstreck i rad innan vi föll på Shogun D.K. för några veckor sedan, säger Matte.

Nu är alltså Pontus & Matte de som skall försöka hjälpa er till sju rätt. Varje fredagskväll kommer en analys och ett system som säljs i andelar.

– Vi hoppas också kunna bjuda på några fina drag under veckorna, säger Pontus.

Titta gärna in under fliken ”Spelhörnan” i eftermiddag (16.00). Där kan ni läsa om grabbarnas tankar – och även köpa in er i deras system.

Lennart Persson

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar